sâmbătă, 13 decembrie 2008

"CODUL CREATORULUI CONTEMPORAN"-(in versuri)-pseudo-poem al regizorului marcel top

UN FEL DE FRUMOS-pt rubrica -ATITUDINE
UN FEL DE INDRUMAR PENTRU TINERII CREATORI DAR SI PENTRU AILALTI TINERI CARE SE INDURA SA CRITICE DEMERSURILE FIRAVE ALE TINERILOR CREATORI.

Daca nu iti doresti sa stai intre patru pereti sau daca nu iti doresti sa te duci la scoala,(universitate,liceu ori scoala primara ),daca pur si simplu nu vrei sa te duci la un film ,sa stai pe internet ori pe mobil,sa frecventezi vreun club hain in care toata lumea e snoaba sau se duce la sclifoseala,daca nu vrei sa fi agatat de vreo baba sau de vreun poponar cu ganduri negre venit din sfera occidentala ,in vreun club arhiplin in care esti expus fara sa vrei la pipaiala,daca nu vrei sa vezi un spectacol tampit cu pretentii postmoderno-fetale ,in care actori adulteri se scuipa reciproc fara miza si fara pedala,iesi tinere dornic,pur si simplu pe strada.
AVERTISMENT-
Dar nu o face oricand,fa-o noaptea!Noaptea ,fara indoiala e un sfetnic bun.
Celor care sunt avizi de mesaje contemporane,va zic,mesajul contemporan nu e diurn!Este prin excelenta nocturn!
Demersul spre un concept,daca asta va doriti,inseamna a te elibera dintre cei patru pereti si a cobora in amarnica si congenital-furibunda strada.
Acolo secretele si realitatile se aprind si se sting .Incercati doar o clipa sa va parasiti habitatele impresurate de tv ,mobil,i-pod sau computer ,incercati sa ramaneti in urma ,sa gresiti ,sa luati la pas gustul erorii,............Nu orice eroare,nu o eroare de word,de system,de windows!EROAREA VOASTRA!EROAREA PERSONALA!
Jinduiti dupa mai multe insomnii,dupa cafele fara sfarsit si vinuri ieftine,dupa excese ce nu isi doresc sa epateze,dupa depresii ce nu se doresc impartasite ,nici psihologului,nici mai ales,celui mai bun prieten.
Indrazniti sa coborati singuri,in strada pe care obisnuiti sa ziceti ca o cunoasteti ,sau sa o descrieti,indrazniti accesul la viata sau la o minima forma de energie,lasati alergia de fotoliu,de desktop sa va imbie ca o forma abstracta si seaca de pseudo-vrajitorie.
Nu va mai ardeti patetici pe rug pornirile,nu va mai temeti!
Noaptea oamenii pe care ii detestati si va detesta sunt putini,noaptea aduna scursorile,progeniturile si in cele din urma ideile.
Insomniile isi gasesc sensul pe strada,nu in retete de somnifere prescrise in farmaciile de la parterul blocului,ori in sanul obscen al vreunei nevroze chinuite!
Nu uitati va rog ,intunericul de dupa doispe'- a.m .contine si oameni negrii si mogaldete care fac bau-bau,totusi,dincolo de toate aceste vietati ce va par abstracte,-------------remember please!
.......ambientul urban nocturn, poate fi ingrozitor de frumos ,dar si manos ca un lan de grau netreierat si scrofulos!



Marcel Top-PT ZIAR

Niciun comentariu: